ONZE ACTIVITEITEN

Het doel van Stichting Troostmuziek is om met muziek troost en ondersteuning te bieden aan mensen die met verlies te maken hebben.


1) MUZIKALE PORTRETTEN VOOR NABESTAANDEN

Dit doen we o.a. door op maat gemaakte liedjes voor ouders van overleden kinderen te schrijven. Speciaal voor hen componeren we persoonlijke, troostende liedjes. Ons schrijversteam geeft zorgvuldig en met liefde woorden én muziek aan hun verlies. In deze speciaal geschreven liedjes leeft hun dierbare voort. Een muzikaal portret. Hier worden professionele opnamen van gemaakt. Met deze troostmuziek willen we nabestaanden ondersteuning bieden in hun rouwproces.

Martine van Wensveen: "Een van de liedjes die we vorig jaar schreven was voor Koen. Het lied voor Koen was het laatste zetje wat ik nodig had. Ik voelde al langer... er moet een stichting komen voor Troostmuziek. Zoveel mooie ideeën, zoveel liedjes die nog geschreven en gegeven mogen worden... maar de financiële middelen ontbraken nog. Op dinsdag 20 juni 2023 zijn we naar de notaris gegaan om de akte te ondertekenen. Stichting Troostmuziek was daarmee een feit. En wat ben ik daar dankbaar voor."


2) CONCERTLEZING

Bent u op zoek naar een bijzondere spreker? Tijdens haar muzikale lezing nodigt zangeres Martine van Wensveen ons uit in haar wereld vol muziek, zang, verbeelding en verbinding. Vanuit een rijk leven vol muziek en theater brengt Martine niet alleen zichzelf maar ook een goed gevulde "koffer" aan muziek én levenservaring met zich mee. Nieuwsgierig naar de ander, naar de werkelijke ontmoeting, van mens tot mens.

"Gisteren was Martine van Wensveen bij ons te gast met haar concertlezing "De kracht van muziek". En krachtig was het zeker. Een intiem en persoonlijk verhaal over liefde voor muziek, zang, verbeelding en verbinding.” 

Martine werd in 1969 geboren in Numansdorp. Bij haar muzikale, creatieve ouders werd muziek met de paplepel ingegoten. De kracht van muziek loopt als een rode draad door haar leven. Ze zingt en schrijft eigen werk.

Al op jonge leeftijd ontdekte Martine de magische kracht van muziek en zingen. "Onderweg" is het verlangen ontstaan om die grote kracht aan andere mensen door te geven, wakker te maken.


3) MUZIKALE HERDENKING

Stichting Troostmuziek zal zich naast het creëren van muzikale portretten en lezingen ook gaan richten op de organisatie van muzikale herdenkingen. Een dierbaar moment waarbij nabestaanden samenkomen om in alle rust met elkaar stil te staan bij hun verlies.

Een moment waar kaarsjes branden, namen genoemd worden en prachtige live muziek harten raakt en verbindt.

© 2018 - 2024 STICHTING TROOSTMUZIEK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel